Stafett DM

  • 24 sep 2018

Söndagen den 23 september har 6 tävlingstaggade KOKare kört till Hagfors för att delta i stafett-DM. Bra träning inför kommande 25-Manna, men det är tufft att starta i stafett.

Först ut i skogen av KOKarna är Anne-Marie Eriksson D50 och Gunnel Gillnäs ÖM5. I tredje startgruppen är det Stefan Gunnarsson H60 som springer ut. Kvar på arenan väntar vi andra som ska starta när dessa kommer i mål. Skogen bjuder på ganska flack tallhed med många kontroller som vi varnats för ska sitta tätt. Gunnel är först i mål och skickar ut maken Christer på ÖM5. Därefter är det Ingemar som avlöser Stefan och inte långt efter får Britt sticka iväg i D50 som 3:e lag. Nu är det bara jag kvar att vänta på min tur tillsammans med 3:e löparen i laget som låg på silverplats när Britt sprang ut. Nackdelen med stafett är att inte ha en tid att springa iväg, det är så nervöst att vänta. Men inte behövde jag vara nervös för mina lagkompanjoner, Anne-Marie har redan gjort ett bra löp och Britt springer på bra och kommer in före Lustens lag. Fy skutton nu måste jag verkligen koppla bort alla nerver, gå in i "bubblan" vara jättenoga och dessutom snabb. Vilket är mer än jag klarar av, enligt mig själv...
Gör en ofrivillig omväg till 4:e kontrollen och genast är jag säker på att mitt lopp är kört, men intalar mig att kämpa vidare. Tappar många minuter vid 6:e kontrollen men biter än en gång ihop och kämpar vidare, bara 3 kontroller kvar. Målet i sikte, hör de andra heja, får lite energi och strax innan målstämplingen hör jag speakern ropa ut att Kristinehamns OK i D50 kniper silvermedaljen. 
Stefan och Ingemar H60 tar hem bronsmedaljen och makarna Gillenäs tar en fjärde placering i ÖM5.
Vi fick en riktigt fin dag i Hagfors och hoppas fler KOKare följer med och tävlar stafett 2019, det är riktigt kul!