Hitta ut - Friskare Kristinehamn

Den populära aktiviteten Hittaut, där man med hjälp av karta ska hitta kontroller i Kristinehamns omgivning, startar onsdag den 3 maj 2023 och håller på till och med september månad.

I år finns 25 kontroller i skogen vid Björkvallen, 25 kontroller på Harberget och dessutom 10 kontroller i centrala Kristinehamn. 

Hittaut-kartorna visar vägen till intressanta platser, t.ex. Järnvågen, för både invånare och besökare. Bland årets kontroller finns flera fina konstverk och minnesmärken i staden, som är väl värd att besöka. Hittautjakten är en rolig form av orientering och den ger motivation att ge sig ut i både skogen och staden, även för den som är ovan.

Varje kontroll är markerad i terrängen med en stolpe eller bricka med rosa Hittaut-logotyp, nummer och bokstavskod. Alla som har en dator eller mobiltelefon kan skapa ett Hittaut-konto och registrera koden på de kontroller som hittas och är då automatiskt med i utlottningen av priser. 

Hittaut är en gratis friskvårdsaktivitet som finns över hela landet. Med hjälp av karta på A3-format eller i en mobil-app kan deltagarna finna kontroller. Den som har en skrivare kan även skriva ut egna kartor i A4-format. När du registrerat ett konto i Hittaut kan du också leta kontroller på alla andra platser med Hittaut. Den som vill kan också se kartorna i mobilen - kanske något för dem som är vana att använda telefonen till det mesta. Ladda ner appen eller gå in på Hittaut-sidan så får du veta mer! Kontakta Hittautgruppen om du vill ha hjälp att registrera ett konto eller ladda ner Hittaut-appen.

Dessutom har Roland och Gunnel ordnat en karta Friskare Kristinehamn Cykel, där 20 stolpkontroller placerats ut i området söder om Björkvallen ner mot Jutviken. Cykelkontrollerna är utspridda över ett större område och kan nås till fots eller per cykel. Kontrollerna sitter uppe till och med september månad.

Vi som jobbar med Hittaut Kristinehamn i år är Viveka J, Stig W, Marie S, Bertil J och Elisabet F samt de som hjälper till med utsättning av stolpar.

Följande sponsorer har gett värdefulla bidrag för att KOK ska kunna genomföra Hittaut 2023:
Maxi ICA Stormarknad Kristinehamn
Viréns Bil
Colorama
Francks Kylindustri i Karlstad Örebro AB
Skoglöfs Bil AB
Bo Centrum
Swedbank
Kunskapsporten
Johnnys skog & trädgård
Mio Kristinehamn
Ricoh IT Partner Kristinehamn
Oliveriet
Herrgårdscampingen
Team Sportia
Karlskoga Isolerings AB
PEC Sweden AB
Kristinehamns Service Teknik AB
Akzo Nobel Adhesives AB
Dina Försäkringar   
Eolus vind AB