Hitta ut - Friskare Kristinehamn

image: Hittaut-premiär

Lördag den 4 maj är det Hittaut-premiär i Kristinehamn. En nyhet är att Hittaut kontroller finns även i Rudskoga. Kartor kan hämtas utan kostnad på Turistbyrån, Intersport, Herrgårdscampingen och Gästhamnen. Rudskoga-kartor finns även hos Svedrins Handelsträdgård och vid elljusspåret Sjötorp.

Den 4 maj är det dags för årets kontrolljakt med Hittaut, som är Svenska Orienteringsförbundets koncept för stolpjakt. Antalet platser och deltagare växer för varje år.

Kontrollerna har olika svårighetsgrad, vilket markeras med olika färger. Tema för centrumkontrollerna är broar, när du hittar kontrollen får du också veta vad bron heter.

Den populära aktiviteten Hittaut, där man med hjälp av karta ska hitta kontroller i Kristinehamns omgivning, startar lördag den 4 maj och håller på till och med 30 september.

I år finns 25 kontroller i skogen vid Marielund söder om golfbanan, 25 kontroller på Harberget, 10 kontroller i centrala Kristinehamn och 25 kontroller i Rudskoga. Rudskogakontrollerna kommer att släppas i två omgångar. Kontrollerna sitter uppe till och med 30 september.

Hittautjakten är en rolig form av orientering och den ger motivation att ge sig ut i både skogen och staden, även för den som är ovan.

Varje kontroll är markerad i terrängen med en stolpe eller bricka med rosa Hittaut-logotyp, nummer och bokstavskod. Alla som har en dator eller mobiltelefon kan skapa ett Hittaut-konto och registrera koden på de kontroller som hittas och är då automatiskt med i utlottningen av priser.

Hittaut är en gratis friskvårdsaktivitet som finns över hela landet. Med hjälp av karta på A3-format eller i en mobil-app kan deltagarna finna kontroller. Den som har en skrivare kan även skriva ut egna kartor i A4-format. När du registrerat ett konto i Hittaut kan du också leta kontroller på alla andra platser med Hittaut. Den som vill kan också se kartorna i mobilen - kanske något för dem som är vana att använda telefonen till det mesta. Ladda ner appen eller gå in på Hittaut-sidan så får du veta mer! Kontakta Hittautgruppen om du vill ha hjälp att registrera ett konto eller ladda ner Hittaut-appen.

Vi som jobbar med Hittaut Kristinehamn i år är Viveka Jernstedt, Stig Vahlberg, Marie Sandgren, Leif Nordström, Bertil Johansson och Elisabet Falemo samt de som hjälper till med utsättning av stolpar och utskrift av kartor.

Följande sponsorer har gett värdefulla bidrag för att KOK ska kunna genomföra Hittaut 2024:

Maxi ICA Stormarknad Kristinehamn
Viréns Bil
Francks Kylindustri i Karlstad Örebro AB
Skoglöfs Bil AB

Bo Centrum
Swedbank
Kunskapsporten
Johnnys skog & trädgård
Mio Kristinehamn
Oliveriet
Karlskoga Isolerings AB
Kristinehamns Service Teknik AB
Akzo Nobel Adhesives AB
Eolus vind AB
Beijer Byggmaterial AB
Kristinehamns Energi