Nyheter

Motions-OL 2023-03-23

 • 24 mar 2023
 • O-resultat

Motions – OL 2023-03-23

Nu är vi igång med orienteringen – inte bara pensionärerna utan även de som arbetar på dagarna. Så se till att ni deltar i vårens träningar och även om det tar emot innan så känns allt så mycket bättre efteråt!

Gårdagens träning på Björkvallen blev den regnigaste på hela året men bra banor gjorde trots det den till en skön upplevelse. Siv, Roger och Börje hade lyckats hitta ett tak där de höll till och vilket nog var tur med tanke på förra veckans datorproblem.

Nybörjarkurs för ungdomar!

 • 23 mar 2023
 • Aktuellt, Orientering

Nu är det vår och orienteringen börjar igen!

Kristinehamns OK inbjuder alla ungdomar från 6-7 år och uppåt att träna orientering.

Vi startar måndagen den 27 mars kl. 17.30.

Träningarna kommer i vår att starta vid lite olika platser olika veckor.

 

27/3-24/4 Harberget (vägvisning från korsningen vid McDonalds,

1/5-15/5 Magasinsvägen (vägvisning från där Magasinsvägen lämnar bebyggelsen) 

22/5-12/6 Sandfallet (samling vid fotbollsplanen).

Vi sätter alltid upp vägvisningsskärmar vid varje träning så alla ska hitta samlingsplatsen som kan variera lite från gång till gång.

Vi tränar varje måndag med undantag för 10 april då det är annandag påsk.

Nybörjarkurs i orientering för vuxna.

 • 20 mar 2023
 • Aktuellt, Orientering

Grundkurs i orientering för vuxna startar den 10 maj och pågår under 3 kvällar. 

Se inbjudan under Läs mer-

Vårens Motions-OL

 • 17 mar 2023
 • Orientering

Nu drar vårens motionsorienteringar igång. Siv, Roger och Börje startar med träning på Björkvallen torsdag den 23 mars. Läs mer under kalender!

Vårens arrangörer och platser under Läs mer!

Motions-OL 2023-03-16

 • 17 mar 2023
 • O-resultat, Veteran

På bild Gunnel, fotografen till övriga bilder.

Torsdagens veteranavslutning på Harberget blev en populär aktivitet om man ser till antalet deltagare. Kanske gjorde vädret sitt till – strålande sol och snöfria marker. Över 60 löpare sprang banorna som Runo hade lagt på Håkans Kylklampspunkter. Inga klagomål så här långt… men det strulade lite med sträcktiderna. Inget är så svårt utan att det går att reda ut emellertid och framåt 21 tiden på kvällen var sträcktiderna på plats. SVERIGE ta bort sommar-och vintertid och bestäm en tid hela året!!!

Dagens aktivitet slutade som vanligt på Hultet där en superb vårlunch väntade, arrangerad av trion Märta, Gunnel och Roland. Tack alla för vårens aktiviteter! Torsdagen den 23 mars startar kvällsorienteringarna. Arrangörer är Siv, Roger och Börje på Björkvallen.

Motions OL 2023-03-09.

 • 10 mar 2023
 • O-resultat

Jutviken var området där veckans veteranorientering arrangerades av Kalle Wickström och Lennart Johansson. Bra och utslagsgivande banor i en något stenig terräng tyckte de drygt 50 -talet startande från olika delar av Sverige. Inte alltför mycket snö tack och lov.

Samling på Hultet med lunch framdukad av Roland, Märta och Gunnel avslutade träffen. Att dessa träffar är en bra kombination av träning och socialt umgänge med likasinnade är nog alla deltagares åsikt!  

Motions-OL 2023-03-02

 • 2 mar 2023
 • O-resultat

I strålande sol och snöfri terräng sprang 50 - talet unga och äldre orientering i torsdags.

Elisabet och Bengt Falemo bjöd oss på snabblöpta banor med ibland luriga kontroller på Marieberg och Strand. Att vi bott i området i ca 10 år hindrade inte mig att bomma en kontroll!

Efter detta åkte de flesta till Hultet där bastu samt lunch ordnad av våra förträffliga KOKare Gunnel, Lillemor och Roland avslutade dagens träff.