• 13 jan 2020

Familjen Forslund är flitiga anhängare till nya flugan Indoor Orientering

Extremt svåra inomhusorienteringen lockar många deltagare där man måste vara helskärpt för att klara av sin utmaning. Nedan ger Micke en summering från Värmlands första Indoor den 6 januari i Karlstad

Karlstad Indoor

ÄNTLIGEN, en indoor-tävling i närområdet. Vi som har fastnat för inomhusorientering har blivit vana att man får åka en bit för de få tävlingar som anordnas. Vinterns tidigare tävlingar har varit i Katrineholm, Sandviken och Mora, men nu var så dags för en tävling i Karlstad. Att intresset för Inomhusorientering ökar märkas av det stora deltagarantalet och spridningen på deltagarna. Trots att det bara var en närtävling blev det 211 starter och deltagare från 24 klubbar, blanda annat från Stockholmsområdet, Småland, Blekinge och Dalarna. Från Kristinehamn var det 12 löpare som deltog.

Tävlingen hölls i Rudskolan, vilket inte är en jättestor skola men den har vad som behövs med tre våningar och sex trapphus. Dessa förutsättningar gör det möjligt att komma upp i en tre – fyra kilometer löpning plus 20-30 trappor uppför… Sen gäller det att ha koncentration nog för att både fixa orienteringen och komma ihåg vart man ska så att man inte hoppar över någon av kontrollerna, ty sådana finns det gott om. Herr-banan hade 34 kontroller.

Bästa placering blev det för Sture Högsell som knep en första plats i H12. Emelie slutade trea i D16 efter några bommar i början på banan vilket hon var lite besviken över med tanke på att hon hade provsprungit D16 i slutet på förra året i Sandviken och då slutat som totaltvåa efter två dagars tävling mot dem som var ett och två år äldre.

Att tävlingen hölls så nära gjorde att det var några ur klubben som passade på att prova denna annorlunda orienteringsform som kräver väldigt intensiv kartläsning. Alla som var på plats hade väldigt roligt och vi hoppas att det bir en repris till nästa år så att ännu fler i klubben får chansen att prova. För oss som redan har fastnat i indoor-träsket blir nästa tävling Gävle indoor i slutet på januari, med två etapper samma dag, och Stockholm Indoor, första helgen i februari.

Nedan finns länkar till kartan från Herrbanan i två utföranden, en där man själv kan fundera på vägvalet mellan kontroll ett och två och en där vägen är inritad.