Panvåren 1-3 mars 2013

  • 7 mar 2013

image: Panvåren 1-3 mars 2013

Under vattenytan men ändå torrskodda. Vid Kristianstad är Sveriges lägsta punkt vid havet, tom under havsnivån. Hur det kan gå till vete fåglarna, men så är det enligt GPS-en.

Vi tog husbilen ner till våren och sprang Pan-Kristianstads tredagarstävling första helgen i mars. Det är något vi verkligen inte ångrar. Underbart med nästan snöfritt och rolig terräng/banor samtliga tre dagar. Återkommer senare hur det gick....Det är nästan 50 mil dit så vi tog det i två etapper med avresa torsdag eftermiddag. Tänkte slå bopålarna vid Värnamo efter E6:an. Men då många långtradare väljer att stanna på de större rastplatserna så hamnade vi till slut i Ljungby bakom en nyöppnad varuhuskjedja. (vill inte stå helt själva med tanke på alla varningar för vägpirater, mm). Det första vi gjorde när vi kom fram till Åhus var förstås...

tvätt

Biltvätt...då det var bra skitigt på vägen ner.

Vi fick stå bredvid fam Öbergs hus precis vid havet i Åhusstrands fina anläggning.



Där var ju också....

barnbarn

Barnbarnet Ingalisa som vill hälsa på morfar. (uppklädd inför Galakvällen)

 

På fredag kväll var nattävlingen förlagd på Golfbanorna med gemensam start klassvis. Gafflade banor med massor av kontroller gjorde följa John helt uteslutet.

Kul tävling men tyvärr en miss från undertecknad då han var vid kontroll 12 och var på väg till 14 istället för 13 gjorde placering på nedre halvan...

En H65 löpare segnade ner vid upploppet men tyvärr gick hans liv inte att rädda med stor räddningsinsats.

Lördagens medel gick i samma område som söndagens långdistans. Samma karta bägge dagarna. Kartprov med min GPS-rutt längre ner. Terrängen var inte den lättaste, vårt Kaffeberg är rena rama barnleken jämfört med denna. Många djurstigar blandade med ordinarie gjorde felbedömningar då man skulle läsa in sig.

skog

Bild från skogen med alla dess puckelryggar...samma terräng väntar de som springer en etapp på nästa års O-ringen.

 

 

Lördagen bjöd på fint väder och promenad vid havet lockade.

 

hav_träd

Fin vy utefter hanöbukten.

avtryck

Avtryck i sanden, H55 storlek..

 

hav 

Ebb gör att man kommer långt ut på stranden.

 

Lite rapport från medeldistansen. Vi skötte oss sådär i den kluriga terrängen, jag lite sämre då en djurstig ställde till det med några minuters miss, därav djupdykning i resultatlistan. Bra träning ivarjefall för kropp osh själ..

 

Söndagens tävling startade bra, sen sämre och sämre, till slut kommer tankarna varför man i hela friden håller på med denna idrott..några småmissar men ändå med på banan till kontroll 7, sen försvann kartkontakten. Trodde jag var säker när jag läste av stigböjen och skulle bara in mindre än 100 meter för att ta kontrollen.

Tro ska man göra i kyrkan...i verkligheten räcker inte dettta, efter att irrat omkring en stund fram och tillbaka utan att hitta kontrollen gjorde mig övertygad att Golf kanske ändå är en bättre sport för mig...men skam den som ger sig, fram och tillbaka osv..tillslut efter 18 minuter råkar jag gå på kontrollen. Fick ånyo krafter från ovan och tänkte att det är ju bra träning ivarjefall. Då inträffar nästa fadäs då jag slarvar med ingången till 10:an. Där tappar jag allt vad självförtroende heter och kan inte ens läsa av stigarna. Efterom jag varit ute bra länge var det enda som hägrade att ta sig runt utan DNS. (stämpel saknas). Enligt GPS-klockan hade jag sprungit/gått närmare 8,5 km på 80 min så det var bra träning för den gamla kroppen ivarjefall. Nedan kan ni se min bana

H55 lång

 

Efter dusch blir jag uppropad att jag hade pris att hämta. Konstigt tänkte jag men jag har fått pris förr utan att ha nån topplacering. Tävlingsledaren meddelade att jag skulle få ett tröstpris. OK tänkte jag det skulle sitta fint efter tre dar utan någon större framgång.

Han fortsatte i sin iver att delge oss alla varför jag hade pris att hämta, han hade en blombukett och en snickers att erbjuda mig, men visade också en spade som han funderade på att ge mig och då med orden att då kunde jag gräva en djup grop och gräva ner mig i för så jävla dålig var jag enligt honom. (ordagrant refererat från honom)

spade

Tyvärr fick jag inte spaden. (kunde ha nitat till honom med den)

 

Min tanke när jag var på väg fram till prisbordet var att "vänta du bara" om han springer våra tävlingar då skulle jag kunna ge igen då jag har varit lite speaker tidigare.

När jag fått blommorna och snickersen tittade en flinande Johanna Öberg fram bakom ett träd, då föll poletten ner och jag förstod vem som stod bakom det hela.

Tråkigt nog hade jag inte tittat på resultaten då jag senare ser Felstämplat på hennes resultat, då hade jag ryckt till mig micken och vidarutvecklat det hela med att jag ivarjefall blev godkänd...

 

pris

 "Vinnarbild"

 

Som tur var sprang jag kylklamp i onsdag utan någon miss, så jag hoppar Golfen ett tag till //Stefan