Stort intresse för nybörjarkursen

  • 7 maj 2010

image: Stort intresse för nybörjarkursen

Nybörjarkursen vid Hultet samlande ett trettiotal ungdomar och vuxna vid den första träffen vid Hultet 6 maj. Andra träffen är måndagen 10 maj, också vid Hultet.

Det fanns fler bilar än vanligt på parkeringen vid Hultet igår och gräsytorna kryllade av unga blivande orienterare. Många vuxna hade också kommit dit för att få sina gamla OL- kunskaper uppfräschade.

Birgitta informerar om dagens aktivitet

Birgitta Johansson informerar om dagens nybörjarkurs


KOK inbjöd nämligen till nybörjarkurs för alla åldrar och ett trettiotal barn och vuxna vände och vred på sin karta för att hitta rätt till kontrollerna. Att skogen vid Hultet ligger åt norr var det många som visste men hur vet man vartåt norr ligger när man är i skogen? Med hjälp av kompassen förstås – dess röda nål pekar ju åt norr. Hur ska kartan hållas för att visa rätt? Många frågor om man är ny i gemet.

Efter en stund klarnade det lite och deltagarna kunde ta sig runt banan och få sina kontrolltider i den elektroniska Sportidentpinnen vilken jämfördes med kompisens. Några sprang så snabbt att de hann med den svårare banvarianten också.

Inritning av kartor på träningen

Inritning av kartor träningen
 

Nästa träff måndag den 10 maj kl. 17.30

De flesta fastnade förhoppningsvis för vår härliga sport och återkommer på måndag den 10 maj kl. 17.30 till Hultet då nya äventyr väntar, den här gången med banor lite längre in i skogen. Då alla klarade sig bra planerar vi lägga OL- slingor med lite svårare kontroller.

Olympic Day vid Environic Arena

Nu på lördag ges ytterligare tillfälle att prova orientering under Olympic Day vid Environic Arena. Då kanske fler upptäcker att orientering är roligt och alla är naturligtvis välkomna till vår fortsatta träning på måndagar och torsdagar följande datum –

må 10/5, må 17/5, to 20/5, må 24/5 och to 27/5 alla med samling på Hultet kl. 17.30.