9 Mars 2024 Guardamar

  • 8 mar 2024

image: 9 Mars 2024 Guardamar

Vår resa är mer än bra, inget regn, snö eller is.

Årets Veterancup 2-8 mars är avklarad. Drygt 70 tal veteraner deltog, bland annat några av världens bästa finnar, svårt att mäta sig mot dem.. Superkul arrangemang. 

se

Facebook o-travel för livelox och Winsplit

Här nedan är klipp från vårt Instagramkonto, inga bilder som ju finns på vårt konto stefansochbrittsresor

 

PS, kanske blir en upprepning från tidigare, håll tillgodo ändå

 

Lördag 3 februari

 

Dagarna går och blir till månader, redan inne i början på februari.

 

Nästa familjemedlem att få sitt hår ansat av en mycket duktig frisör gjorde underverk och en "ny fru" blev resultatet. Tvätt och klippning endast 25 €. Hemma nästan det tredubbla.

 

Förra helgens tävlande i stening och kuperad terräng gick riktigt bra utan missar. Bronsplats helt godkänt  endast 2,5 min efter.

 

Dagen innan ett besök på ett mycket välrenommerad restaurang där ALLT fanns på buffebordet. Tyvärr finns ingen spärr på ätandet tills magen höll på att explodera, tog två dagar innan man var återställd...att man aldrig lär sig.

 

Biltvätt där medel ingår ser ju riktigt roligt ut, rosa...och med hopp att man kan spola bort det.

 

Våra katter väcker uppmärksamhet när vi tar våra promenader, "lillen" älskar att klättra i träd som han lärt sig rekordsnabbt, fastän vi klipper klorna.

 

Till och från träffar vi goda vänner, ett besök i Mil Palmeras där vi avslutade kvällen i superrestaurang där vi valde Räkcoctal de LUX, samt kött med pommes och primörer i pepparsås hette duga, SÅ JÄSINGENS GOTT...och såklart blev än en gång magen töjd till bristningsgräns. Det får den tåla med så god mat, aldrig ätit så god räkcoctail i hela vårt liv. (mycket matsnack nu....)

 

Sol och bad står högt på vår to do lista. Minsta tillfälle med dopp i fina havet är en av våra sysselsättningar förutom långpromenader. Dagens promenad efter havet slutade på 1,5 mil.

 

Hundar finns det gått om, damen med hela sex hundar där den minsta var en tvärhand stor var supergullig, men SEX hundar är ett för oss helt obegripligt att ha med i sin bobil, det räcker med två katter.

 

Idag ca 28 grader och SOL. Efter all god mat så nöjer vi oss idag med egentillverkad blomkålssoppa med en panrich.

 

Imorron tar vi fram cyklarna och gör en tur i omgivningarna. 

Fredag 9 februari. 

 

Regn på natten och skurar på em. + 16. Mer regn på kvällen. Mysigt att krypa in i pyjamensan med katterna i knät med smattrande regn på taket.  

Första regnet, men nog efterlängtat av boende härnere. Det är torrare än torrt överallt.

 

Går ingen nöd på oss då vi jämför vädret därhemma..Kan summeras USCH och tvi valen. Kallt och snö.. rapporterar väderleksrapporterna.

 

Katterna gillar promenader och gärna i naturreservatet i Torreviecha. Ekorrarna som söker godsaker blev riktigt nära, Ikaroz och Aramiz var helt begeistrade med korrarna som vände bort bara metern från oss.

 

Veckan har bjudit på två olträningar/tävlingar med sportident. Jättenöjd då terrängen är riktigt svår där helt fokus med  kartan gäller. Om inte är man rökt..Kan jämföras med terrängen nere i Åhus.

 

Finaste gamla bobilen stog bredvid oss. Skolbuss modell äldre. Tänk om den kunde berätta från förr med barn på väg till skolan.

 

Nyskördade jordgubbarna smakade sol till förmiddagskaffet...

 

Tachoafton med spansk köttfärs var nog den godaste vi ätit med alla primörer. 

 

Promenader och cykelturer avlöser varandra. Gärna med stopp med fruktstund och sedan fika vid stranden som avslutas med dopp i havet.

 

Lördag 17 februari.

 

Gomorron Sverige. 

Ring så spelar vi är ett måste varje lördag. Kul att få input hur väder och vind samt roliga berättelser hur ni har det landet runt.

 

Därefter härlig promenad efter havet.

Många ggr har vi fått ta del av de fina små tjattrade papegojornas lovsång. Det verkar som de berättar hur gött det är härnere. De vill absolut inte med hem till norden...

 

Vi hade turen att fota ett gäng flamingos. Häftigt fina fåglar.

 

Marknad modell större är svårt att inte ta del av på lördagarna. Vi är sååå sugna på grillad kyckling med råstekt potatis, men det finns ett aber, så sjukt som jag blev av en sådan en gång inköpt vid gatukorsning på Canarias har jag aldrig varit. Efter fyra dagar kom läkare som gav mig en spruta. Annars hade jag inte kommit med flyget hem. Troligtsvis salmonella.

 

Vi har investerat i fina positionsstolar med massor av finesser. Så nöjda men ganska dyra. Ska man ha nåt bra får det kosta..Vi har oxså köpt kraftigt hundhalsband som vi låter ligga kvar ute på natten så ev tjuv kanske hoppar vårt fordon.

 

Vecka 7 var det två ol tävlingar vid La Marina. Tisdagen fiasko med kanonbom till 1:an. Var ute 1.5 timmar, frun blev riktigt glad när jag kom åter, funderade hur hon själv skulle kunna ta sig hem till Svedala...

 

Vid fiskdisken var gigantiskt fiskhuvud modell svärdfisk uppsatt. Lite makabert men intressant att se. 

 

Britt är ju sjukt intresserad av handväskor. Fann modell större.

 

Mitt intresse stannar vid bilar, gärna VW bussar.

 

Söndag 25 februari

 

Vi skickar ett digitalt vykort på ett av våra bilder vi tagit. Så fint speglar sig staden på andra sidan i den spegelblanka insjön.

 

På vår fina ställplats körde en Pizzavagn in och bjöd på vedeldade pizzor, det blev en Tropicana, liknade Hawai hemma, supergod.

 

Grannen har en jättestor "vakthund" som bekantade sig med katterna, han gnällde och ville leka, tyvärr var stängslet i vägen. 

Kanske tut för katterna? 

 

Vid stranden kom ett antal valpar som fick smaka på saltvatten och springa runt, såååå fina och gulliga. Tror det är leveransdags då de började ta för sig..

 

I helgen mellanlandade vi i Murcia innan tävling på söndag i Alde, nära Totana. Vi fattar inte att det kan locka flera hundra husbilar till parkeringen runt Ikea. Smockfullt... varför står man där vecka ut och vecka in...Vi njöt av en go middag som vi tidigare ätit där ALLT erbjuds till priset av ca 500:- för två. Mättade och belåtna. 

 

Is finns i Spanien, i jättestora varuhusets ena del hade de spolat upp en fin is för ungdomar som fick låna skriskor. Jättemånga tog del av detta.

 

Söndagen tävling vid Alde, var en pärs att ta sig till, inga vägar där möte var helt uteslutet. Som tur var startade vi mycket tidigt på morronen då endast en bil som vi mötte.

Tävlingen var riktigt rolig med kontroller till och från kluriga. Missade 9 ans kontroll (ganska lätt) på slutet med ca 2 min, det gjorde att jag sumpade 1 platsen med en minut...

 

Vägen tillbaka till havet gick inte av för hackor genom ett bergsmassiv där man mötte sig själv. Låg hastighet och koll på möten var högsta prio... 

 

Jättebobil är svårt att förstå att ta sig runt med, vi har slutat att förundras av alla ekipage. Spanien har blivit mer restriktiva var man kan övernatta. Beror nog på att antalet husbilar helt exploterat...Polisen tillåter inte längre att men kan övernatta var som helst. Man får bevisa att man bara parkerar, inte campar. Ibland funkar det...

 

Tillbaks till havet efter orientering och att hittat bra övernattning därefter promenad till  stranden var det  fullt av kitesurfare och vindsurfare, blåste rätt kraftigt, så häftigt att se alla, många hoppade säkert 10 tals meter i luften. En go cervesas smakade gott vid strandpromenaden...

 

Vi har ännu inte till dags datum fått mer än nån regnskur på oss och då bara nattetid, nästan sol varje dag. Tyvärr kanske man kan säga då det är knastertorrt härnere. Alla konstbevattningar sätter nu igång växligheten, grönskan på vinrakorna är på g, mandelblommorna i full blom. 

 

Söndag 3 mars

 

Vi passerade jättelikt saltberg som väl räcker till Sveriges behov av salt till maten.