PreO-Väst 2023

  • 26 maj 2023

image: PreO-Väst 2023

Siv rapporterar från tävlandet i Lysekil

PreO Väst 2023 i Lysekil, Uddevalla och Ljungskile.

Detta är en återkommande tävling på våren som lockar många Preoutövare. I år blev det en stortävling med deltagare från hela Europa. Från KOK var fyra deltagare anmälda, varav Jonas Larsson i Elitklass, övriga i A-klass. Det blev tre tävlingar i underbart sommarväder och allt stod i blom och fåglarna sjöng för full hals. Roligt att åter träffa alla trevliga kamrater efter ett helt år.

Fredagstävlingen, långdistans, gick av stapeln strax öster om Lysekil med Stångenäs AIS som arrangör. Hällar, blandat med täta busksnår gjorde det mycket svårt att avgöra skärmarnas placering. Vi har tävlat där tidigare och minnet gjorde att min entusiasm var i botten och resultatet blev också därefter. Jag skall ALDRIG bry mig om kraftledningar mer! Jonas hade hård konkurrens i sin klass men blev 25:a av svenskarna. De utländska deltagarna imponerade och de flesta av dem  låg i topp!

Christer Elfsberg blev tvåa i A-klassen, mycket bra för en nybörjare i den terrängen. Roger blev sjua, imponerande!

Lördagen bjöd på en Tempotävling i de norra delarna av Uddevalla, alla kontroller i ett bostadsområde. Jonas imponerade även där med alla rätt, försiktig, då gick sekunderna snabbt. 18:e av de svenska, åter låg de utländska deltagarna i topp.

Det var svårt i denna konkurrens då sekundstriden var stenhård! Christer blev bäst av oss i A-klassen. Jag missade två kontroller på att jag inte såg ringen då färgen var mycket nära en ringhöjd på kartan, fattade noll! Hörde senare att flera av oss äldre hade råkat ut för samma sak, har påtalat detta. Trots allt en njutbar dag med mycket prat och avslutning med en god glass på torget i Stenungsund.

 

En härlig stund att vänta på start, det fanns massor att prata om med alla bekanta. Våra nya landslagsledare var där, Karina Bödecs och Ove Andersson, tillsammans med OIF representanter. Mycket internationellt, tom en deltagare från Japan.

 

Söndagstävlingen gick av stapeln i Ljungkiles klubbstuga på Norra fjället, 4 km NO om Ljungskile. Varm dag idag, men mycket vacker skog, tyvärr hade myggen vaknat samt alla pollenfrön!

Jonas klättrade upp i resultatet , blev 14:e av de svenske i elitklassen. Mycket bra gjort i denna stenhårda konkurrens! Två fel men sekunderna inte på rätt sida gjorde minst fem placeringar. Christer blev 11:a i A-klassen och Anderssons kom längre ned. Pollensäsongen hade dundrat in på morgonen hos mig! Undrar fortfarande på TK2, av alla deltagare, 44 st, hade alla utom 5 fel på denna kontroll! Jag trodde att demensen hade blommat ut då jag intefattade något! Gör det fortfarande inte.

Slutordet om denna helg är ändå, trots dåligt resultat för min personliga del, att detta var en fin helg med bra tävlingar och åtminstone på söndagen en underbart vacker skog!

Då vi inte hade med slutresultatet att göra åkte vi innan segraren utropades, alla tävlingarna räknades.

Geir Myhr Öjen vann Elitklassen, Jonas blev 40:e men 18:e svensk. Bra gjort! I A klassen Vann Per- Ivar Möllberg(80 år!) och Christer Elfsberg blev 3:a. Grattis! Roger 15:e och jag 16:e, godkänt trots allt.

/Siv Andersson