OL-Träning från andra sidan...

  • 23 sep 2016

image: OL-Träning från andra sidan...

Nu är det gjort, första steget på mycket osäker mark är taget. Egentligen är jag en av många medlemmar som ser fram emot träningskvällarna, åker dit och väljer bana.

 Tar mig runt vald bana, pratar vägval med någon annan medlem innan jag åker hem till duschen och ser fram emot nästa träningstillfälle, bara några dagar bort.
Efter en vår på annan ort insåg jag snabbt hur bortskämda vi är med träningstillfällen, dessutom mycket välordnade.
Torsdagen den 22 september deltar jag i träningen från andra sidan så att säga. Jag är ansvarig....
Några veckor innan har jag varit i skogen och valt ut kontrollpunkter som jag hittar, det är visst en fördel om kontrollen är på samma plats i naturen som på kartan. Hemma vid datorn "leker" jag fram tre olika banlängder i Purple pen. Svårighetsgrad kan jag inte ta mer ansvar för annat än att den korta banan som har alla kontroller synliga från stigen är lätt. När jag är nöjd, mailar jag mitt förslag till en kunnig medlem som lovat mig support, jag får godkännt, Tack!
På träningsdagen hänger jag ut kontroller i skogen och vägvisningsskärmar, riggar dator, töm, check och mål.
 Anmälningsplats
Ska det komma någon och träna?
Orienterare väljer bana
Orienterare pratar vägval
Yes! Kvällen resulterar i 40 startande och kvällen går mycket fort. Jag får hjälp med inplockning av kontroller medan mörkret skymmer. Avslutar kvällen hemma med att försöka ladda upp resultaten, som slutar med att jag får bra hjälp av kunnig medlem så resultaten blir synliga för er som sprungit.
Det här var kul! Något jag varmt rekomenderar fler medlemmar att prova och jag vågar lova att klubbens medlemmar med erfarenhet villigt ställer upp som "mentorer"
Ska vår klubb kunna fortsätta erbjuda rikligt med träningstillfällen behöver vi alla hjälpas åt.
Erbjud din hjälp du också!
Tack till er som hjälpt mig och gett mig förtroendet att prova på att vara ansvarig.