Vilodagen onsdag

  • 24 jul 2014

O-ringen 2014 - en rapport från plats 62 av Gunnel och Christer som både hann bada och se en gammeldags hästparad gå förbi på campingen.

Efter 2-dagars och 3-dagars på Gotland, semester på Öland och
rapport från förpatrullen Britt och Stefan så hittade vi till slut vår plats.
Med assistans av Runo mellan mullvadshålen/groparna så kom vi till slut på
plats även om det kostade en del lameller att placera de 4,5 tonnen
acceptabelt.

Nu gällde det att läsa in sig på o-ringen området, var fanns hygienstationerna o.s.v.

Två bajamajor fans inom 50 meter, men de flyttades snart för de skulle inte stå där? de hamnade inne på TC-området, tyvärr så stängdes det på kvällen. De flyttades igen nu tillbaka till vårt område men längst bort. Nu blev man orolig när vi fick jaga toaletter som flyttades hela tiden, hur skall det gå med orienteringen? Hygienstationen för oss fanns på andra sidan TC och efter det att ett hål tagits upp i staketet så kunde vi nå den, även om avståndet dit var långt, för en Värmlänning årner det sig och årner det sig inte så kvetter det. En funderer är det så att Skåninger har andre kvalite'er än att organisere.

Nu framme till första orienteringen där bussningen fungerade bra, banorna i ett mycket kuperat område var bra även om jag inte tycker att kontroller skall vara i grönområden, jag bommade ju där!

Andra dagen på samma område men med banorna norrut istället.
Nu var det långt till start, för oss som är halta och lytta så tog det en och
en halv timme att komma till start från arenan och i denna värme, det blir
varmare och varmare. Orienteringen var lättare så även jag hittade.

Tredje dagen på nytt område nedanför Åhus, nu skall det väll gå bra vi var ju strax norr om det här området i våras och tävlade. Jodå det fungerade bra även om jag blev konfunderad före näst sista kontrollen då jag såg ett staket som inte var med på kartan?

Idag vilodagen skall vi ladda batterierna till fjärde dagen och jaktstarten femte och sista dagen, nu ser vi fram mot en tur med bussen till stranden vid Åhus. Vi väljer bussen då det inte är så lätt att flytta husbilen ur mullvadsgärdet och att det är för långt att cykla speciellt i den här värmen, SMHI har en klass 1 värme varning för vissa områden./ Hälsningar Gunnel och Christer

Länk till Liveresultat - O-ringen 2014