Årsmötesbeslut/Medlemsavgift

  • 23 feb 2010

Medlemskassören påminner att det är dags att betala medlemsavgiften, ej tävlingsavgift som blir ändrat i och med årsmötet.... På årsmötet hade syrelsen två förslag som påverkar bland annat hur mycket resp medlem betalar för tävlandet.

Här finner du medlemsinfo

------------------------------------------------------

Styrelsens förslag 1

·         Styrelsens förslag till ändrad organisation/arbetsordning
Styrelsen förslår att nuvarande kommittéorganisation försöksvis frångås. Därvid övergår kvarvarande ledamöter i U-sekt till O-sekt, för att där svara för de ungdomar som är redo att tävla.

För rekrytering av främst nya ungdomar, men även vuxna (föräldrar, tidigare tävlande eller nybörjare) startas ett fristående projekt. Samarbete med skolorna och ev med KFUM sommaridrottskola ingår.

Projektet leds av en projektledare som knyter lämpliga personer till projektet och samråder med styrelsen och övriga kommittéer vid behov. Medel för verksamheten enl förslag till bemyndigande nedan.

 

·        Bemyndigande att anpassa budgeten till ev ny organisation enl ovan

Budget för 2010 har upprättats i nuvarande organisation. Om årsmötet biträder styrelsens förslag till ändrade arbetsformer förslås att styrelsen får överföra vissa medel från U-sekt och tillföra övriga medel som erfordras.

 

Styrelsens förslag 2

·        Tävlingsavgifter och tävlingslicens 2010
Styrelsen föreslår att en ny modell förövas under 2010. Syftet är att udnerlätta administrationen och att göra det enklare för nya eller m ed sporadiskt tävlande att komma ut på tävlingar.

Tävlingslicensen utgår och den som tävlar betalar ett fast belpp per start vid de tävlingar som framgår av SOFT-tävlingsprogram. Ungdomar betalr ingen avgift.
anmälda som inte startar betalar hela avgiften.

För 5-dagars och andra flerdagarstävlingar med ”paketpris” räkans anmälningsavgiften som 90 kr / dag. Begreppet sommartävlingar slopas således.

Några undantag för tävlingar med klart reducerad startavgift (Mini-5dagars, Kylklamp etc) kan behövas.

För att få i huvudsak samma kostnadsutfall för klubben bedöms deltagarens andel vara omkring 25-30 kr/start.

Styrelsen föreslår att detta system införs och att styrelsen, efter Orienteringssektionens förslag till närmare utformning, fattar slutligt beslut.