Brodde på Canarias

  • 31 dec 2021

image: Brodde på Canarias

Vår allas Brodde med familj firar Jul och Nyår på Gran Canaria med 4 dagars orientering.

Direkt efter landning på juldagen bjöds det på nattorientering.


Bifogar banan från gårdagens Nattsprint i Ingenio ! Det var en häftig upplevelse med en del luriga kontroller i smala gränder och olika vägval.Var ute ganska länge då det var svårt att se de röda kontrollringarna på kartan samt att det saknades reflexer vid kontrollerna!


Bild 2 är utsikten från vårt B&B och bild 3 är kyrkan vid målet! Villa Nestor B&B kanonfint med havsutsikt, sköna sängar och god frukost!

Dag 2

Vi åt ropa vieja gamla kläder som på Sällskapsresan...

Här kommer kartan från dagens Lång OL vid Arinaga som ligger nere vid havet stax söder om
flygplatsen.Terrängen var öppen och marken var stenbunden med inslag av små sänkor och gropar.Fick inte ihop en del grusvägar med kartan. Använde kompassen för att kunna hålla riktningen, men det blev ändå en del bommar

Dag 3

Bifogar kartan från idag och det var city race i Aguimes. Banan var lurig med några kluriga vägval.
Träffade även legendaren P-O Bengtsson 88 år som sprang sin 6000: e OL tävling igår och han hälsade till Runo och Birgitta. Lillemor hälsar att det är skönt väder här nere.

Sista kontrollen,kartan och kyrkan vid målet!

Dag 4

Här kommer lite bilder och rapport från fjärde etappen av GCOM.Tävlingen var medel OL och avgjordes uppe på höjdplatån mitt på ön söder om Tejeda på 1700 meter i 22 gradig värme.Banan var 3,3 km och jag hade en nivåskillnad på 103 meter.Det var den bästa etappen och terrängen var extremt kuperad med en höjdformation som var den mest extrema hittils till fjärde kontrollen där man fick dra sig upp med både armar och ben.Till nian kom väl den enda lite större missen pga trötthet då jag hamnade för långt norrut efter att ha passerat genom staketet.Bästa resultatet med en 3:e plats av 5 startande.Resultat se GCOM 21 hemsida.Lillemor, Maria, Erik och lille Edward hälsar.Nu blir det sol och bad då vi har flyttat ner till Puerto Rico i 28 grader s värme.

Starten

Sista kontrollen.

Nu förflyttar sig familjen ner till Purto Rico för bad och värme de sista dagarna.

Från oss alla till er alla ett riktigt GOTT NYTT ÅR

//Brodde