Ett tack från distansryttarna

  • 22 jan 2018

KOK ordnade en träning för Kristinehamns distansryttare som red banan runt och där även kokarna fick deltaga men då på cykel eller springa.

Distansridning på ett annorlunda sätt

 I årets mörkaste månad kan man förlusta sig med Värmlansmästerskapet i distansridning. Årets begivenhet var poängorientering på A9- området. Förflyttingsättet var valfritt, rida, springa, gå eller cykla men inte elcykel eller starkare. Kristinehamns orienteringsklubb var inbjudna och anlände med ett starkt lag med både löpare, gångare och  cyklar. KOK tävlade i egen indviduell klass medan mästerskapet orienterades i lag om två.

Det blev en spänande uppgörelse där segrarlaget hette Linda Björklund och Eva Korbutak som med sina vackra snabbspringande hästar besegrade Team Julle med en minut. Vår veterinär Håkan sprang medan dottern fick rida på sin lilla ponny. Håkan hade synpunkter på ponnyns kondition som hade svårigheter att följa i hans vildsinta tempo.

Trea var Rebeca och Anette som hade ridet fel och mumlade om kartfel och banäggarens otillräcklighet. Men så skall det vara, ilskan över misstagen måste ut.  

Frida och Lisa hämnades av en otränad häst medan Agnes apostlahästar promenerade runt och samlade ihop många poäng.

Vi hurrar för alla och kan nu konstantera att distansryttarna behärskar karta och kompas. Våra KOK gäster var som alla kokare trevliga och vi hoppas vi kan ha fler gemensamma arrangemang. Kanske vi blir inbjudna till deras fina klubbstuga i hultet.

Elden flammade, kaffe dracks och korv grillades.   Historierna var många och allt var gratis. Alla är välkomna på vår första vintercup på samma plats. 

Enar Jonasson