Tävlingsledarens tack

  • 7 jun 2016

till alla funktionärer + kommentarer från tävlande längst ner

Tack alla funktionärer som bidrog till vårt succéarrangemang! 

Det började med en idé att fylla ut Sprint-DM med en stafett. Det skulle locka fler att delta i mästerskapet, som på senare år haft ganska lågt deltagande. Utformningen av dubbelarrangemanget blev en riktig braständare. Ett dygn innan anmälningstiden gick ut hade vi fått fler anmälningar än vi väntat oss. Men det blev bara ”värre”. Sista dagen rasade det in anmälningar som översteg antalet beställda kartor. Vi fick lägga pussel för att få nummerlapparna att räcka till alla lag. På tävlingsdagen kunde vi notera 333 startande och nästa 60 lag! 

Stadssprint innebär en del risker för arrangörer och tävlande. Genom noggranna förberedelser många medhjälpare kunde det mesta bemästras. En nedriven kontroll var en besvikelse, men en ny kom snabbt på plats. 

Tävlingarna karaktäriserades av högt tempo, såväl för tävlande som funktionärer. En bra specialkarta, en ovanlig tävlingsform och mycket bra, men ändå säkra banor uppskattades av de tävlande. 

Den avslutande stafetten blev för många dagens höjdpunkt, trots att den inte hade DM-status. En kille och en tjej skulle springa fyra korta, snabba men orienteringskrävande sträckor. Det blev en folkfest med allt från elitprestationer till tävlingsdebut. 

Det som möjliggjorde succé – kanske kommer den att nämnas som ”Kristinehamnsmodellen”- var det antal mycket erfarna KOK-are som bildade tävlingsledningen och det stora antal som villigt ställde upp på tävlingsdagen för att möta behovet av bredd. Arenan byggdes tidigt på morgonen, fungerade oklanderligt, revs och transporterades bort under eftermiddagen. Något snyggare än innan vi kom dit. Några klagomål från befolkningen har ännu inte inkommit. Såväl fastighetsägare som boende har visat stort tillmötesgående. 

Än en gång TACK! 

Yngve

 

Kommentarer från tävlande:

Superarrangemang! Väldigt roligt att få se hur fint Kristinehamn är också. Dessutom blev det bra träningspass med sprintloppen i tillägg.

Hälsa alla KOKare och vb min uppskattning.

Mvh

Lisa Annersand