DM-Sprint och Sprintstafett

  • 11 maj 2016

År 2003 arrangerade Kok SM sprint på gamla A9 området med Yngve Johansson som tävlingsledare. Samma tävlingsledare håller i årets DM sprint på nationaldagen som dessutom inbjuder till en öppen Sprintstafett. (Bilden visar Jerker Lysell i en sprinttävling)

Arenan för bägge tävlingarna är Brogårdsskolan mitt i centrala Kristinehamn.

Yngve har skrivit ner några rader, se nedan

 

SPRINT-DM 

INFO till alla funktionärer  (OBS den röda texten nederst!)

 

På Nationaldagen blir det livligt i Kristinehamn. Utöver sedvanligt firande blir det sprintorientering mitt i staden. Vi arrangerar årets distriktsmästerskap med ett par hundra tävlande.

Det bör ju vara ganska lätt att ordna en orientering mitt i sta´n. Men det kräver många funktionärer. Om du inte blivit lista av någon huvudfunktionär så anmäl dig! Många behövs för att bevaka kontroller under några timmar!

Stadssprint kännetecknas av högt löptempo och kluriga vägvalssituationer. Att springa rakt på går inte – hus, staket och vattendrag hindrar. Löparen måste blixtsnabbt bestämma sitt vägval – ofta medan han springer. Banorna är korta – de bättre löparna är i mål på 12-15 min. Det finns klasser för damer och herrar mellan 10 och 75 år. Dessutom öppna banor som vem som helst kan springa eller gå.

Tävlingen startar kl 1000 och är avslutad omkring kl 1100. Efter ett uppehåll följer därefter en stafett för ”tvåmannalag” (dock en dam o en herre!) med gemensam start kl 1300. Varje deltagare springer två sträckor på vardera knappt 2 km.

Tävlingscentrum är på Brogårdsskolans skolgård, för dagen särskilt inredd för detta evenemang. Alla är välkomna att komma dit för att delta, titta på, eller dricka en kopp kaffe. TC byggs och rivs under tävlingsdagen. Broängshallen används för ombyte, dusch o toaletter.

Många löpare kommer att röra sig kors och tvärs genom innerstaden. Banorna är lagda så att risken för skador för såväl tävlande som boende och markägare minimerats. Men vi hoppas att både tävlande och allmänheten tar hänsyn till varandra! Några trafikvakter behövs också.

FRISKARE KRISTINEHAMN – vårt projekt för alla som vill leta ”stolpar” i staden och dess omgivningar kommer att släppa den andra etappens karta under dagen.

 

ALLA FUNKTIONÄRER kallas till arenan för en mer detaljerad genomgång den 30 maj kl 1800 på Brogårdsskolans gård. Efter en gemensam samling tar resp huvudfunktionär upp mer  detaljer med sina funktionärer. Det hela tar högst en timme. Bär gärna KOK-jackan!

 

 

Yngve Johansson

Tävlingsledare

0550 83859

Mail: yngvejo@telia.com