Vårpremiär på Tibrotrippeln

  • 12 apr 2015

image: Vårpremiär på Tibrotrippeln

Flera KOKare har som tradition att springa vårens premiär vid Tibrotrippeln, även om några tjuvstartade lite tidigare. Finare helg både vädermässigt och arrangörsmässigt tror jag vi får leta efter.

Natt till söndagen jag trodde "bobilen" skulle blåsa bort. Senare på dagen hörde jag att vindhastigheten i byarna uppmäts till 22m/sek, inte konstigt att husbilen svajade på natten. Men på lördagen sken solen från klarblå himmel och termometern visade 16 plusgrader. När sen arrangören fixar de små extradetaljerna gör att man som tävlande bara går och myser med ett stort leende på arenan.
Minerna i skogen kanske inte var lika glada från min sida då jag tillhör de ringrostiga när det gäller både orientering och kondition. Att sen banläggaren gör fina banor men väljer kontrollpunkter som sänkor och "glada munnar" i överflöd gör inte min orientering bättre.
Bättre gick det för övriga KOKare som inte väljer att utnyttja upplevelsen av naturen maximalt. Jag kunde nog vunnit på lördagen om det gällt att stämpla flest antal kontroller. Kanske kunde det vara en ny gren inför Värmlands O-ringen 2017? 
Kul att flera av er som ska resa till Finland och delta i Jukkola var på plats och finslipade formen, tror de flesta verkade nöjda med lördagens långdistans.
Jag bjuder på några vårbilder och stilstudier från en fin vårhelg vid Fagersanna IP öster om Tibro. 
Vårfika
Uppladdning inför långdistansen, kaffe med dopp!
Bertil målstämplar
Bertils sista kontrollen vid "Tibrostolen" 
Per
Per på upploppet.
Bertil
Bertil på väg till sista kontrollen.
Michael
Michael på upploppet.
Leif
Leif på upploppet.
Sven Erik 
Sven-Erik tar kurvan mot målstämplingen.