Skol-OL 19-23 maj-14

  • 20 maj 2014

Nu är skol-veckan i orientering igång. I ett härligt väder sprang Jacobsbergsskolans mellanstadieklasser orientering på Hultet under måndagsförmiddagen. Efter att kommit i mål på dagens bana smakade det gott med medhavd matsäck och grillning.

Även Djurgårdsskolans åk 9 passade på att avverka sin skolorientering under måndagen och gjorde det på ett bra sätt även om några orienteringsbegrepp måste förklaras under vägen. Vad betyder t.ex. en punkthöjd och hur ser en ås ut?

Idag, tisdag hade vi besök av Björneborgs mellanstadium och Djurgårdsskolans åk 6. Ett hundratal elever gick och sprang runt på de sex olika banorna innan de fick avsluta dagen med grillfest. ”Passa kartan” är något som alla deltagande elever nu förstår innebörden av. Kunskapen om att kompassnålens röda ände alltid visar mot norr och kartans övre ände ska vara riktad mot norr är en förutsättning för att kartan ska vara passad och därmed direkt läsbar.

De något äldre orienterarna i KOK hade lagt banor, stod för start och mål samt fanns i terrängen som stöd för de som ville ha hjälp.

Veckan fortsätter med Södermalmsskolan åk 4, 5 och 6 imorgon onsdag.

Resultat: Jacobsbergsskolan må 19 maj -14 

              Djurgårdsskolan åk 9 må 19 maj -14 

              Björneborg ti 20 maj - 14 

              Djurgårdsskolan åk 6 ti 20 maj -14 

              Södermalmsskolan ons 21 maj -14
              Grunnebackaskolan tor 22 maj -14