Bidrag från Arvsfonden

  • 24 feb 2014

KOK får en halv miljon var dagens rubrik i NKP men det är pengar som sökts för utbyggnad och förbättring av spåren samt till en ny karta som krävs för PreO (=precisionsorientering).

Vi har sedan länge planerat en ny sträckning av spåren samt göra befintliga spår tillgängliga även för rullstolsbundna personer och nu kan det bli verklighet.

Projektet innebär byggande av 2500 m nya spår i två slingor (ca 1700 m + ca 800 m) som ansluts till befintligt spårsystem. (se kartbilden ovan).

De nya spårens utformning gör det möjligt att starta från Hultet på ett bekvämare sätt samt öppnar nya möjligheter för funktionshindrade att komma ut i naturen.

Kartan kommer att bli mer detaljrik vilket krävs för att kunna anordna tävlingar i PreO, den orienteringsvariant där alla tävlar mot alla. Damer och herrar, unga och gamla med eller utan funktionshinder tävlar mot varandra i resp. svårighetsklass.

En skillnad mot vanlig orientering är att ingen tid tas då man går från ena kontrollplatsen till den andra. Däremot bör man vara bra på att läsa kartan för att veta vilken av skärmarna som är den rätta. I vissa klasser tas tid på vissa moment så det gäller att fatta snabba beslut. Tävlingsklass väljs efter svårighetsgrad och statusen på PreO är hög med mästerskap för SM, EM och VM.

Ni som vill veta mer om PreO är välkomna till Hultet torsdagen den 6 mars kl. 19 då Siv berättar mer om vad PreO innebär.

Ni som vill träna innan samlas kl. 17.30!