KOK på 5 – dagars i Boden.

  • 17 jul 2013

Rapport från Boden uppdaterad!

Onsdag kl.14.30 –
Precis kl. 13.00 rullade vi in på C - ortscampingen och nu 1,5 tim senare är vårt boende uppmonterat och klart. Som synes av bilden ovan är det ännu rätt tomt på Bodens flygplats men vi var i alla fall först av KOK:arna vilket aldrig tidigare har hänt. Anledningen är att vi har varit i Finland och sett VM. Mycket spännande och jobbigare än att springa själv. Allt gick bra emellertid och Sverigelöparna tog minst en medalj varje dag – härligt. Efter VM var det liksom ingen idé att åka hem och nu väntar vi på att övriga KOKare ska anlända. Sen kan årets O-ringen börja….
Vädret – just nu sol, igår mycket regn. /Birgitta och Runo på plats i Boden

 

Fredag kl.16.40 –
Lite senare under onsdagen anlände Anne-Marie och Ingemar och under gårdagen kom Christer och Gunnel Gillenäs, dock ej för egen maskin då de körde fast och blev indragna till sin campingruta av en minibandtraktor.
Tillbaka efter en utflykt till Luleå med träning på Ormberget och efterföljande dusch, bastu och lunch såg vi att även Gunnarssons var på plats. Nu saknas bara Margareta Persson med familj och vår ålderman Lars Magnusson.  Vi fick även ett kort besök av Ulf och Lisa som emellertid har ett mer bekvämt boende mitt i Boden.
Antalet campande ökar nu snabbt och det verkar som om ”hela världen är här” som en boende på orten uttryckte det. Men än råder ”lugnet före stormen”….
Vädret – just nu sol och regn blandat.  /Birgitta och Runo på plats i Boden

 

Lördag kl.19.20 –

Så är vi framme vid dagen före. Alla KOKare har anlänt, Lars Magnusson med ny luftmadrass och pump, familjen Persson och Börje Muller som visserligen bor mer bekvämt i Boden .

O-ringentorget har inventerats och invigningen är avklarad med stor publik där en mycket stor del var ungdomar - kul. Som vanligt ingick AXA stafetten, en tävling mellan olika distrikt där deltagande lag består fyra ungdomar från klasserna D14, H14, D16 och H16. I år vann Norrbotten och Värmlands bäst placerade lag blev 8:a bland de ca 50 startande lagen.

Vi har utsett den plats där KOK vimpeln ska resas och var och en förbereder sig inför första etappen, den etapp som är så viktig inför fortsättningen. Fem jämna lopp med minsta möjliga bomtid räcker långt. Få se hur många av oss som kan vara tillräckligt kyliga imorgon…

Vädret – just nu mulet och regnskurar men vi har hopp om sol imorgon.                            

                                                         /Birgitta och Runo på plats i Boden