Höst-Vest 2012

  • 24 nov 2012

Med buss 1000 mil genom Europa på 21 dagar. Och stopp för orientering 1 – 2 ggr per dag i 14 länder. Lägg dessutom till – ibland utan möjlighet till dusch eller mat innan avfärd till nästa tävling.

För att hänga med på en sådan resa måste man nog vara lite tokig… och den som anordnar den ännu lite stôlligare på ren värmländska.

 

Arrangören heter PeO Bengtsson och han har anordnat dessa resor under 45 år. Syftet var och är fortfarande att sprida orienteringsidrotten till så många länder som möjligt. Inför varje nytt land tar han kontakt med någon orienterare och ber dem anordna en tävling för oss som deltar i resan. Finns det ingen karta skickas någon dit i förväg och ritar en på firmans bekostnad.

De resande får även möjlighet att skänka pengar till olika behov som finns i fattigare länder ex. fick Grekland pengar till inköp av Sportidentutrustning efter förra årets resa.

 

Företaget World Wide Promotion ( www.WWOP.se ) ägs av PeO och överskottet från hans OL-resor bekostar kartor, ger duktiga löpare från fattiga länder möjlighet att utvecklas och inte minst bidrar han till att svenska ungdomar får en chans att testa OL i olika länder genom ekonomiskt bidrag. Denna gång var t.ex. ett gäng ungdomar från OL-gymnasiet i Göteborg med under första veckan.

 

Han understryker också att han aldrig använt pengarna till egen försörjning då han alltid haft lön eller pension. Han fyller 80 år 2013!

Genom att delta i dessa resor är vi med och sponsrar OL-utvecklingen i världen samtidigt som vi gör det vi tycker är fantastiskt kul!

Birgitta och Runo

 

Vill du läsa om våra upplevelser - klicka här.