KOK.are på O-Ringen

  • 22 jul 2012

Nu är KOK.arna på plats i sommarstaden Halmstad, O-Ringen 2012 är invigd. Här lämnar vi rapport från O-Ringen varje dag. Klicka på "läs mer" för att uppdatera dig.

Klicka på RESULTAT och sök klubb så får du KOKarnas resultat.

 

 Klubbfika 5-dagars 2012 i Halmstad

I hu`vet på en D65:a inför sista etappen på årets 5 - dagars.

Imorgon gäller det – framgång eller fiasko? Dagens lopp gav i alla fall hopp om att få springa in först i årets D65 klass. Ca 7 min ledning före finskan Helena Mannervesi från Paimion Rasti borde räcka men med erfarenheter från tidigare år så kan inga löften om KOK seger ges. 

Kvällens fikastund med klubbmedlemmar i alla åldrar blev en trevlig uppladdning inför morgondagen och bra resultat i dagens tävling ger hopp om goda slutresultat för flera KOK:are imorgon. Terrängen är dessutom lik terrängen hemma och eftersom vi springer i samma område imorgon bör det kännas som att springa en träning i Kristinehamn. Och det kan vi ju…..

 

 

Onsdag och vilodag

Efter en god sovmorgon var det dax att göra något på aktivtetsdagen. Då solen sken från klarbå himmel uteslöt vi allt som hadde med fysisk aktivite att göra, oringen 053så det blev en dag på starnden istället, för att sedan avslutas med att se på när supereliten sprang sprint i centrala Halmstad.

 oringen 064  Johanna Öberg

vid tanjenterna Anne-Marie & Ingemar

 

 

fO-ringen Etapp 3 Villshärad fam Rönningen.

I tidig morgonstund vaknar oringen-campingen i Halmstad till liv, alla ska vi
ta oss till etapp 3 "Laholmsetappen". Himlen är blå och solens strålar värmer
när vi tar oss till start, fasta och fria tider om vartannat. Snabbsprungen
skogsmark, fina stigar och tunga sanddyner mötte dagens löpare som alla kämpar
för att ta sig till målet. Dagens etapp avslutas med ett dopp i havet för de
allra flesta av deltagarna. Stranden i Villashärad har nog sällan varit så
tätbefolkad.
I kväll är det många klubbar som dukar upp långbord och en och annan vinnare
firas. De allra flesta är nöjda med dagens resultat, kartor diskuteras, vägval
analyseras och revanschlusten tar över för de som inte lyckades så bra som man
hade hoppats på, allt kan hända i de avslutande etapperna.

I morgon onsdag är det vilodag, då laddar vi batterierna inför de två
avslutande etapperna på årets oringen-äventyr.

2011 049Buss kön till dagens etapp

2011 056Cykelparkeringen vid etappen

 

 

O-ringen Halland Etapp 2 sett ur familjen Salenbäcks ögon. 

Idag var det tidig start. Hela familjen var raskt klara och färden påbörjades mot Arena Simlångsdalen. Vi var första KOK:are på plats och åt frukost vid vår flagga. Först ut att starta var Rebecka som inte hade en helt bra dag. Inget depp för det utan nya tag i morgon med nya möjligheter. Nästa ut var Thord och Philip som båda tyckte att det gick så där. Sen var det dags för Magdalena och Anna. Magdalena klarade sin bana galant och hittade alla kontroller själv med  pappa Thord som en trygg skugga. Hon tycker att det bästa med dagens lopp var att bron var enklare än i går och att hon fick en vattenflaska som pris. Anna var nöjd med sin bana.

 

 

O-ringen etapp 1 Simlångsdalen

Simlångsdalen lockade 25 startande från KOK i alla åldrar från 8 år till 80. Taktikförberedelser innebar för några av oss att gå ut lugnt och säker. Det gäller att åtminstone vara med så här i början. Vara noga med kodsiffrorna, inte felstämpla. Summering av dagen verkar de flesta nöjda. Några av oss har tappat lite tid p.g.a. olika skäl. Omväg, sen start (p.g.a. frugan), följt andra orienterare eller kontrakurs (p.g.a springa efter damer). Men mycket fin terräng, bokskog, blandskog, många hagar och endel mycket blöta och geggiga stråk. Inte nog med detta solen är med oss med några moln i sällskap. Vi stortrivs !
vid tangentbordet: Gillenäs och Svensson

P7220006

Några KOK.are samlade efter genomfört lopp.