225:a på 25manna

  • 12 okt 2011

Äntligen har resultaten från 25manna pubicerats. Vi kom på en 225:e plats och det är helt OK, till och med godkända. Men det krävdes ett mail till tävlingsledningen.

Vid målgång på sträcka 24 motades Per bort av arrangörerna eftersom omstarten gick samtidigt. Han missade att målstämpla och det uppdagades vid utstämpling. Men han korrigerade detta med en målstämpling och därefter blev han godkänd enligt sekretariatet. Detta påtalade jag i mailet till tävlingsledningen och samtidigt ville jag ha besked varför inga resultat visas. Ett måste efter en så stor tävling och alla förberedelser + avgifter man haft och är jätteviktigt för alla klubbar. Om inga resultat kommer önskade jag tävlingsavgiften reducerad. Sist rekomenderade jag dem att ge information så man vet vad som försigår och inte bara tiga...

 

Nu har de pubicerat en del av det strul man hade. Se nedan som kopierats från 25manna sidorna. (Tur man inte var dataansvarig i sekretariatet, de har haft en del att göra)

 

Årets resultatstrul orsakades av ett par arrangörsmissar

Publicerat 2011-10-11

Ett misstag med gafflingsnyckeln på sträcka 2 gjorde att man inte godkände ca 250 lag. Detta rättades ganska snabbt. Under tiden lät vi lagen fortsätta att springa, vilket gjorde att alla trodde att de var godkända. Efter rättningen av gafflarna framgick att en del lag gjort traditionella felstämplingar vilket naturligtvis innebär en diskning.
Det andra gällde sträcka 4 där en miss hur man tekniskt ska klara av att hantera 2 lika banor som löpes av 4 löpare. Detta orsakade minst 726 felaktiga avläsningar i systemet. Trotts ett otroligt hårt jobb hann vi inte i kapp under tävlingens gång. Detta arbete fortsatte under hela söndagen. Även här fattade vi beslut under tävlingen att låta lagen fortsätta att springa. Innan vi genomförde prisutdelningen kontrollerade vi topplagen manuellt för att vi säkert skulle hedra rätt vinnare.

Vi har både under tävlingen och efteråt kontrollerat alla de enheter som misstänktes fungera felaktigt. Vi kan bekräfta att de fungerat korrekt med både ljud och ljussignal.
Men det var 33 ungdomar som inte hade en stämpel för kontroll 38 som fanns på en av gafflingarna. Sträcktiderna tyder på att flera av dessa ungdomar hängde på i den gaffel som inte gick till kontroll 38 utan gick direkt till nästa gemensamma kontroll. Här har tävlingsledningen fattat beslutet att ändå godkänna dessa löpare på kontroll 38 eftersom det är ungdomar och att de fick en otydlig gafflingsspridning (de kom aldrig till ”fel” gaffel). 20 av dessa lag har därmed godkänts medan 13 lag dessvärre också hade andra felstämplingar. Inget av dessa godkända lag kom bättre än på plats 55, de flesta kom efter plats 150.

Vi beklagar att vi inte lyckats producera resultaten snabbare och måste samtidigt påpeka att resultatlistan fortfarande är preliminär. Det återstår en del detaljkontroller.

Claes Andersson
Tävlingsledare 25manna 2011