Seger i D55

  • 8 aug 2011

image: Seger i D55

Våra Kokdamer fixade en riktigt efterlängtade seger i D55 kavlen i Söderköping. På bilden har Annmarie nyss fått segerkransen av kranskullepojken.

Birgitta, Britt och Annmarie gjorde verkligen bra ifrån sig i helgens 55 kavle som går i anslutning av 43 kavlen. TC låg precis bakom Göta Kanalberget i Söderköping. Strålande solsken och bra  men tuffa banor var slutkommentaren från damerna.

 

start

 Birgitta startar strongt och kommer i mål samtidigt med Finspångs löpare

 

växling

Britt går ut i tätposition på andrasträckan

 

mål2

Annmarie spurtar i mål med 5 min tillgodo på Finspång

 

segrarna

Glada segrare....  alla i KOK lyckönskar laget.

 

tc

Fantastiskt fint TC med varvningskontroll och förvarningkontroll.

 

Här nedan finns ett reportage ett par tjejer gjorde med damerna, texten tagen från arrangörens hemsida.

 

"Efter en rafflande duell med Finspångs SOK kunde Kristinehamn ensam spurta in på målområdet som klar segrare i D55.

Med laguppställningen Birgitta Johansson, Britt Gunnarsson och Anne-Marie Ericsson tog Kristinehamn hem segern i klassen D55. Taktiken som var att inte bomma gav utdelning direkt då Birgitta Johansson växlade först på första sträckan tätt följd av Finspångs SOK. Duellen fortsatte på andra sträckan där Britt Gunnarsson gjorde ett mycket bra lopp. Vid växling låg Kristinehamn en sekund bakom Finspång.
- Det var lättsprunget och fint i skogen. Alltså, det är klart man blev trött, men det var inte så mycket sten och bröte på marken.
Det var nu en nervös Anne-Marie som skulle ut på sista sträckan då hon oftast springer förstasträckor. Och nervositeten satte sina spår.
- Det var väl tre kontroller som jag inte bommade, berättar Anne-Marie. Och när jag var vid tredje sista kontrollen hörde jag speakern säga ”Kristinehamn leder – men nu får hon inte bomma”, och självklart var det vad jag höll på med…
Nu ska laget fira segern med glass, och nästa år kommer de till Åtvidaberg för att försvara sin titel. Dessutom finns det folk hemma i Kristinehamn för att fylla ytterligare ett D55-lag.

Ett stort Grattis till Kristinehamns OK! "