Orientering på KFUMs Idrottsskola

  • 3 aug 2010

image: Orientering på KFUMs Idrottsskola

”Nej, ska vi bada? Kan vi inte orientera istället?” Läs om Adams och Filips upplevelser från Idrottsskolan

Sommaren 2010 blåste förändringens vindar för KFUMs idrottsskola, bland annat fick man en ny placering vid A9s gamla hinderbana och gav därmed fler och större lekytor.

Idrottsskolan lockade i år runt 170-200 barn under de tre aktiva veckorna. Barnen delades in i fem grupper efter ålder och tilldelades två eller tre ledare var.

Nytt för i år på idrottsskolan var också att orientering fanns med på schemat och skulle genomföras två gånger per grupp och mottogs med större entusiasm än väntat. Kartan och kompassen var dock inte lika populära som de pipande och blinkande Sportident-pinnarna.

Vi (Adam och Filip) satte ut pipkontrollerna under morgonen, efter lagom svårighetsgrad. Som sedan den dagens grupp fick springa. När de var klara med det plockade vi in kontrollerna igen och satte ut en ny bana till eftermiddagens sista pass ”fritt val” för de som ville springa lite mer. Varje dag hade vi 20-30 barn under fritt val som fick testa sina kunskaper. I flera fall ville de springa banan flera gånger för att slå sina gamla rekord.

När ett av de yngsta barnen i grupp ett fått reda på att fritt val-passet denna soliga dag skulle spenderas på stranden med hela gruppen utbrast han ”Nej, ska vi bada? Kan vi inte orientera istället?”

Samarbetet mellan KFUM och Kristinehamns OK känns som en väldigt lyckad idé som uppskattades av både oss och barnen. Flera barn har nämnt att de gärna vill testa mer orientering och har blivit informerade om datum för höstens nybörjarkurser.

Det var allt från oss!
Adam och Filip