Orientering på Olympic Day

  • 9 maj 2010

image: Orientering på Olympic Day

Trots att orientering inte är en olympisk sport än, så deltog KOK med orientering på Olympic Day vid Environiq Arena. Ett trettiotal ungdomar provade på en orienteringsbana under dagen.

Olympic Day arrangerades för alla skolelever i grundskolan i kommunen. I och runt Environiq Arena kunde ungdomarna prova på olika olympiska idrotter som finns representerade i Kristinehamn, samt orientering. Dagen inleddes med en invigning där flera olympier deltog, bland annat Stefan Holm.

Simon med olympiska eldenKOK:s monter i arenan

Närmaste orienteringskartan är Presterud, så deltagarna fick ta en promenad till Cascos gym där start och mål var. De som aldrig hade orienterat förut fick ledsagare med sig i form av några av KOK:s ungdomar. Ute i området bland kontrollerna fanns fler KOK:are på plats för att kunna hjälpa till om det skulle behövas.

Starten

Mycket bra att vi kunde finnas på plats och visa upp vår fina sport under en sådan här prova-på dag av olika sporter. Tack till alla funktionärer som hjälpte till att göra dagen lyckad. Speciellt tack till Heléne som höll ihop vårt deltagande från KOK.

/Jonas Larsson