Tack till alla Luslunkenarrangörer

  • 28 sep 2008

Praktiskt taget all kritik efter vår LUSLUNK var av det positiva slaget. Terrängen fick oväntat bra omdömen, den nya kartan var bra och banläggaren hade lyckats gifta ihop terräng och karta till kluriga och utslagsgivande banor. Några framförde att banan var den roligaste och i vissa fall svåraste de sprungit i år.

Det strålande, men något svala, höstvädret bidrog positivt till helhetsintrycket. Även TC fick beröm för den fina utformningen. 

 

Samtidigt har vi lärt oss något nytt. Startdjupet var onödigt stort. Två och en halv timme. Det visade sig när anmälningarna kommit in att exvis H 65 var dubbelt så stor som vanligt. Vi hade flera stora klasser på samma bana. Eftersom vi kortat anmälningstiden till en vecka hade vi beställt kartryck långt innan. Vi valde trots det stora antalet att behålla två minuters startmellanrum, lämna några vakanser för efteranmälda och starta klasserna med ”den snabbaste först”. Det ger ju de rättvisaste förhållandena inom klassen, men alla H 70 fick starta efter 1200. Segraren fick som kompensation sitt pris när han passerade prisbordet på väg till duschen!

 

Antalet tävlande var för ”de gamla KOK-arna ganska ynkligt, men numera når få värmlandstävlingar över 400 startande. Vi hade 405, varav ca 80 på öppna banor, och därutöver 35 miniknatare. Det blev ungefär som vi hoppats och bättre än vi fruktat.

 

TACK till er alla, KOK-are och andra, som bidrog till denna arrangörsframgång. Särskilt vill jag framhålla två ”icke-KOK-are”: Den eminente speakern Per-Anders Bergman, som lyckades få med allt som hände och litet till. Och Anna-Lisa Steiner, sjuksköterska vid Garnisonen när den fanns, tillika släkt med Rolf Steiner. Hon hade dessbättre väldigt litet att göra, men sjukvård är ju mycket att vara beredd, att kunna, när det krävs.

 

Nästa år ska vi samlas runt arrangerandet av Värmlandsserien, troligen runt den 20 september. TC blir vid HULTET och vi prövar då den större delen av den nya HULTET-kartan.

 

 

Tackar

 

Yngve Tävlingsledare