Hoppa till sidans innehåll

Veteranmatchen 2013

18 JUN 2013 10:21
KOK:s äldre garde blev för någon vecka sedan inbjudna till trekamp i orientering där vi mötte Degerfors OK och OK Djerf.
 • Skapad: 18 JUN 2013 10:21

Den så traditionsfulla och prestigefulla veteranmatchen mellan OK Djerf och Degerfors OK, dvs tävlingen för dig som fyllt 50 år, hade i år fått en lite annorlunda prägel då även grannklubben från Kristinehamn bjudits in. Veteranmatchen har således gått från att ha varit en "tvekamp" till att bli en stenhård "trekamp". Kristinehamns OK var "ofina nog" att tacka för inbjudan genom att ta hem segern och en första inteckningen i det nyetablerade "veteranpriset". Ett pris som klubbens egen "trädkonstnär" Nisse Näsman förtjänstfullt slöjdat till.

 

Tävlingen arrangerades i år av OK Djerf, med tävlingsplatsen förlagd till Norhammarkartan strax öster om Villingsbergslägret. Banläggaren Hans-Eric Jansson bjöd på mycket trevliga banor i bra terräng på ett rätt begränsat området norr om "den stora spånhögen" intill E18. Medhjälpare var Mats Vogel och Arne Östlund som tillsammans såg till att allt flöt på ett bra sätt. Det handicap system som används ger 1 minuts handicap per födelseår. De allra äldsta och damer springer också en något förkortad bana. Åldermannen i sällskapet Olle Hävert med födelseår 1922 startade först (17.22) och sedan alla andra löpare på sin egen startminut baserat på sitt födelseår.

Det är först i mål som gäller, där placeringssiffran för löpare i mål ligger till grund för den poängberäkning som tillämpas i klubbmatchen. Den sammanlagda placeringssiffran för de 5 bästa löparna i varje klubb ger således klubbresultatet. Lägst poäng är alltså allra bäst.

Det blev en hård kamp om "först i mål", där ledningen växlade ute i skogen. Tore Martinsson från Degerfors OK sprang slutligen in som 1:a, med Kjell Eriksson från OK Djerf som 2:a. Tyvärr räckte dock inte Tores starka lopp för DOK:arna som slutade 3:a i klubbmatchen. En "svärm" av starka löpare från Kristinehamn strömmade på bra placeringar efter Tore och Kjell, vilket således räckte till seger i veteranmatchen. Trots allt en rätt knapp, men rättvis seger, över OK Djerf som slutade 2:a i matchen.

När tävlingsledningen summerat alla placeringspoäng slutade veteranmatchen på följande sätt

 1. Kristinehamns OK - 33 poäng
  Lars Magnusson
  Nils Grann
  Siv Andersson
  Stefan Gunnarsson (saknas på bilden ovan)
  Bo Gustafsson
 2. OK Djerf - 38 poäng
  Kjell Eriksson
  Bengt Davidson
  Bengt Gruvberger
  Mats Welander
  Stig Nilsson
 3. Degerfors OK - 49 poäng
  Tore Martinsson
  Åke Ivansson
  Mats Johansson
  Sven Persson
  Håkan Beijar

Efter avslutad orientering var det så dags att åka till Djerfstugan för dusch, måltid och självklart diskutera vägval och höra alla bortförklaringar till varför det gick som det gick i skogen runt Norhammar. En mycket trevlig samvaror, där det bjöds ett bord av massor av välfyllda smörgåsar med köttbullar, öl/mineralvatten och självklart kaffe/te.

Ett stort tack till alla som jobbat med förberedelser och genomförande av denna härliga veteranmatch i strålade sommarväder... från alla oss som deltog i veteranmatchen. Nästa år är det dags för revansch för oss om inte tog hem segern... du kommer väl om du har åldern inne...

Här kan du också ta del av resultatlistan i Eventor.

Bengt Gruvberger

Skribent: Birgitta Johansson

 Arvsfonden

 Ica Maxi Kristinehamn

Övriga sponsorer 

 

Postadress:
Kristinehamns OK - Orientering
Hultets friluftsgård
68191 Kristinehamn

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kristinehamnsok@gmai...

Se all info