Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Runos träning

19 APR 2013 08:11
Om Brodde var medskyldig på tisdagens träning så är absolut Runo SKYLDIG efter gårdagens träning. Bosse Ögren har lagt till kommentarer.....
  • Skapad: 19 APR 2013 08:11

till en kanonbra träning med många kontroller och riktningsändringar. Kan inte bli bättre då en del kontroller hade flertaget deltagare aldrig besökt tidigare. Hade man inte koll på sig var det lätt att stanna för tidigt eller komma ur riktningen... Jättekul är att det blir bara fler och fler kokare på våra proffsarrangemang. Vi önskar att fler delger er av antingen GPS spår eller om ni ritar in på kartan så fler får ta del av hur ni springer, både bra och mindre bra lopp. Det är det man lär sig av och kanske blir en bättre orienterare. Maila er inritade karta till antingen mig, Annmarie eller Jonas så hjälper vi till att lägga ut dessa, gärna med kommentare. /Stefan

Stefans GPS-spår

(mina kommentarer till träningen är att det går för sakta eftersom röd linje visar så...)

 

Bosse Ögrens kommentarer

Torsdagens träning på Kaffeberget var mycket bra. Orienteringtekniken kom här till användning i högsta grad. När jag bodde i Kristinehamn sprang jag mycket på stigarna i det området och Bertils backe blev flitigt använd. Det hade då varit bättre att jag hade sprunget med karta på områdena mellan stigarna och bättrat på orienteringstekniken.
 
Till kontroll 5 gick det fint och så långt var det lätt orientering. Kontroll 6 fick jag leta efter i 11 minuter, kontroll 8:a i 5 minuter, kontroll 9 i 4 minuter och kort efter kontroll 11 gjorde jag en ögla på 2 minuter då jag fick för mig att jag var på väg från 10:an till 11:an. Vilsen orienterare!
 
Misstagen under resan berodde i huvudsak på att jag inte hade koll på riktning och avstånd. Till mitt försvar är vissa delar på Kaffeberget extremt svårorienterat med sin mycket finskurna terrängen. Kanske inget försvar, snarare en förklaring. Om man kommer på avvägar är det svårt all läsa in sig igen. 
 
Bra terräng att träna orienteringsteknik i.
 
Mitt GPS-spår finns här:
 
 
hälsningar
Bosse Öhgren
Skribent: Stefan Gunnarsson

 Arvsfonden

 Ica Maxi Kristinehamn

Övriga sponsorer 

 

Postadress:
Kristinehamns OK - Orientering
Hultets friluftsgård
68191 Kristinehamn

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kristinehamnsok@gmai...

Se all info