Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Kylklampen i Grums 19 feb

20 FEB 2013 09:42
Medans många av er zappade mellan olika TV-program såsom Vem Vet Mest, Farmen och Leif GW Persson.... hemma i TV-soffan och några andra tillbringade kvällen uppe i Hultet på möte angående vår hemsida. (där jag var inbokad). Som alla vet väljer jag att springa en organiserad träning/tävling framför ovanstående. Nu kan man fundera över vilket som är bäst...Kylklamp i jävulsbergen i Grums med decimeterdjup snö, mysig TV-kväll eller träff med likasinnade i vår trevliga klubbstuga...Ja det är upp till var och en
  • Skapad: 20 FEB 2013 09:42

jag valde kylklamp. Måste bevaka min placering så man inte hamnar sist i sammanräkningen inför jaktstarten om 4 veckor i Kil. Många meriterade löpare betydligt yngre och vältränade har börjat klassa ner sig från herrar lång till herrar medel så jag har inte så mycket att sätta emot dessa. En sak som var lite kul igår var att en av Värmlands bättre orienterare frågade faktiskt mig var han var. Hans namn börjar på Sixten och tävlar för OK Tyr, mer säger jag inte...jag hade då tagit kontroll 2 och var på väg till 3:an.
Kylkampens PM för kvällen stod det kraftig kupering. När man tagit 1:an så fanns det lite vägval till 2:an. Jag tog stig, sen bergsklättring där man behövt vana bergsklättrare med säkerhetslinor till hjälp. En del hade kanat ner och nästan slog sig fördärvade var kommentarer vid målet.
Från kontroll 5 till 6 tog jag ett eget vägval, inte att rekommendera, men tänkte springa ända ner till stigen bredvid grönområdet. Hittade en stig innan och trodde att jag var rätt. Jag mötte Mats Westerberg som var på väg till stenen och frågade om han kom från kontroll 43. Han svarade att han tagit 3:an som jag uppfattde som 43. Svor en ramsa när jag kom upp till den som jag tagit tidigare. (Man ska aldrig fråga en konkurent)
Banan var i den tuffaste laget med en sluttid för mig på 70 min. GPS-en visade på 6600 meter. Bra träning ändå då kroppen behöver få sig en riktig genomkörare. Om två veckor är det Tyr som står för arrangemanget, häng på då och känn njutningen av kylklamp visa TV:n...Helgen 1 2 3 mars drar vi iväg till Åhus och springer Pan-vårens tre tävlingar, och får hoppas på samma fina vårväder som förra året. //Stefan "gammal" H55 (eller om 2 år ung H60)

Ni kan se mitt vägval i bifogad pdf 
Kylklamp herr medel

Mer info från GPS-klockan inlagt i Quickroute

Längd, höjd mm

Inte gick det fort, mer rött än grönt, inte så konstigt kanske med tanke på 317 meters höjdskillnad.

Tempo

Skribent: Stefan Gunnarsson

 Arvsfonden

 Ica Maxi Kristinehamn

Övriga sponsorer 

 

Postadress:
Kristinehamns OK - Orientering
Hultets friluftsgård
68191 Kristinehamn

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kristinehamnsok@gmai...

Se all info