Hoppa till sidans innehåll

Koks:s nattcup/kylklampen

19 MAR 2016 20:52
Göran och Bosse valde Harberget som tävlingsplats för årets näst sista Värmländska Kylklamp och som dessutom var uppstartsträning för kretsen.
Harberget är otroligt bra val av natträning då det finns många vägval/stigar.
  • Skapad: 19 MAR 2016 20:52

Banorna gick delvis i slingor men skulle av resultaten kunna vara raka banor.

Slutsummering är att hur kan så många missa så mycket....på så lång tid....

 

Underteckand ger sin version av Korta banan.

 

stefans_kylklamp

Gemensam start med samtliga startande ca 60 st gör lite förvirring, ser inte stigen till 1:a kontrollen men rättar in mig och ser kontrollen blinka till efter att lampan zomat av terrängen.

2:a kontrollen är enligt mig en av de lättaste, men fel riktning ut från första tar det en stund att ansluta till stigen där många redan är på väg....och då uppstår rena kallabaliken, istället för att ta kontrollen nerifån stigkorset så drar de flesta upp på måfå och tror de ska finna punkthöjden, så blir det inte...upp och ner fram och tillbaks...efter mycket om men så finner vi den en efter en, med mer än tre minuters bom....

 

Se Winsplit eller zooma in i din webbläsare.

Kylklamp_kort_sträcktider

 

Resten av banan är kanske inte mycket att sia om, men då många springer olika vägval och slingor ser man inte många som har samma bana.

Till kontroll 10 springer jag paralellt med stora stigen och missar den, men som tur är stämplar en konkurent (Lina Röös) som jag skymtar 100 meter fram vid kontrollen.

Efter att stämlat vid sista boet kontroll 14 kommer andraslingans löpare ifatt och vi blir några stycken som stressar iväg och hamnar till slut vid huset ca 100 meter för långt. Tore Martinsson Dok behåller lugnet och kan med sin erfarenhet lätt välja rätt vägval ner till sista kontrollen då vi andra virrar omkring och passerar vår 1:a kontroll. 

Kul bana som höll på att bli en riktigt dålig placering....

//Stefan 

Skribent: Stefan Gunnarsson
E-post: This is a mailto link

 Arvsfonden

 Ica Maxi Kristinehamn

Övriga sponsorer 

 

Postadress:
Kristinehamns OK - Orientering
Hultets friluftsgård
68191 Kristinehamn

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kristinehamnsok@gmai...

Se all info