Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Friskare Kristinehamn och Hittaut

01 MAJ 2022 20:43
Den som vill leta kontroller på egen hand kan i år att både göra det i form av Friskare Kristinehamn, där kartor hämtas kostnadsfritt på Turistbyrån, Intersport och Team Sportia, och i den digitala formen Hittaut.
  • Uppdaterad: 01 MAJ 2022 20:43

Årets stolpjakt börjar den 2 maj med Friskare Kristinehamn vid Björkvallen, där Roland och Gunnel preparerat med 20 stolpar som kan nås till fots och med cykel. Läs mer här!

Den 28 maj är det dags för oss att sjösätta vår första omgång av Hittaut, som är Svenska Orienteringsförbundets koncept för stolpjakt. Förra året användes Hittaut på 87 platser i landet, och antalet platser och deltagare växer för varje år. På samma sätt som med Friskare Kristinehamn kan du hämta papperskartor, i år utan kostnad. Vi kommer att ha 25 kontroller på Harbergskartan och 25 kontroller på Hultetkartan.

Det nya är att du registrerar dina funna kontroller i en mobil-app eller hemma vid datorn. När du registrerat ett konto i Hittaut kan du också leta kontroller på alla andra platser med Hittaut. Om du har en skrivare hemma kan du också välja att skriva ut kartorna där. Den som vill kan också se kartorna i mobilen - kanske något för dem som är vana att använda telefonen till det mesta.

Vi kommer att finnas på Fastingen i stadsparken på premiärdagen den 28 maj för att dela ut kartor och visa hur appen fungerar. Det är mycket nytt för oss just nu, men nästa år kommer det att gå desto smidigare. Vi som jobbar med Hittaut Kristinehamn i år är Viveka J, Stig W, Marie S, Bertil J och Elisabet F samt de som hjälper till med utsättning av stolpar.

Är du nyfiken på Hittaut kan du redan nu hitta kontroller i Skattkärr, Karlstad, Kil, Forshaga, Säffle, Grums och Arvika här i Värmland. Ladda ner appen eller gå in på Hittaut-sidan så får du veta mer!

Skribent: Elisabet Falemo
E-post: This is a mailto link

 Arvsfonden

 Ica Maxi Kristinehamn

Övriga sponsorer 

 

Postadress:
Kristinehamns OK - Orientering
Hultets friluftsgård
68191 Kristinehamn

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kristinehamnsok@gmai...

Se all info