Hoppa till sidans innehåll

Stafett-SM i PreO

03 OKT 2021 20:12
För två veckor sen blev jag tillfrågad av klubbens mest meriterade precisionsorienterare Jens Andersson om jag ville vara med i stafett-SM i Vingåker. Resultatet blev en fin sjätteplats för KOK:s förstalag.
  • Uppdaterad: 03 OKT 2021 20:12

SM i stafett i precisionsorientering (PreO), vad handlar det om? PreO är en gren inom orientering som går ut på att genom noggrann kartläsning lista ut vilken orienteringsskärm av flera vid varje kontroll som sitter på rätt plats. För att möjliggöra för rullstolsburna att delta får man bara följa större stigar för att lösa uppgifterna. Vid stafett delar man lika på antalet kontroller att lösa, i det här fallet 30 stycken vilket blir 10 kontroller var.

KOK hade två lag anmälda men tyvärr blev Johanna Forslund förkyld så Siv Andersson fick hoppa in i förstalaget tillsammans med mig och lagledaren Jens. Andralaget med Nils Grann och Roger Andersson kompletterades med Ken Gammelgård från OK Ravinen. Endast två klubbar utöver KOK hade två lag anmälda.

Preo SM stafett lag 2.jpg
KOK:s andralag

Regnet hängde i luften när Jens och Nils tillsammans med 17 andra startade på förstasträckan. Tiden är inte en del av resultatet i PreO, det är antalet korrekt lösta uppgifter som räknas, så noggranne Jens växlade över till mig på andrasträckan sista av alla. Jens tog hand om de tio svåraste kontrollerna, men de tio jag löste var också kluriga. Siv, som tog hand om de sista tio kontrollerna, prickade alla rätt vilket också Jens gjorde. Jag hade dock två felaktiga svar där jag inte lyckades lista ut att ingen av skärmarna satt på rätt plats. Direkt efter stafettsträckan skulle en tidskontroll genomföras där man sittande ska pricka vilken skärm som är rätt på olika kartklipp. Här är stressen påtaglig eftersom det gäller att vara så snabb som möjlig och där varje fel svar ger 30 s tillägg.

Resultatet räckte till en fin sjätteplats för förstalaget i den hårda konkurrensen. Andralaget kom på 19:e plats. Resultatlista.

Jag ser definitivt fram mot stafett-SM i PreO nästa år.

/Jonas Larsson

Skribent: Jonas Larsson
E-post: This is a mailto link

 Arvsfonden

 Ica Maxi Kristinehamn

Övriga sponsorer 

 

 

 

Postadress:
Kristinehamns OK - Orientering
Hultets friluftsgård
68191 Kristinehamn

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kristinehamnsok@gmai...

Se all info