Hoppa till sidans innehåll

Nordisk Landskamp PreO

08 OKT 2019 12:38
Nordisk Landskamp i Landvetter 5-6 oktober 2019.
  • Uppdaterad: 08 OKT 2019 12:38

OK Landehov arrangerade årets Nordiska Landskamp i PreO. Detta är en inofficiell mästerskapstävling. Banläggare var William Rex, en av de bästa utövarna av PreO i Sverige. Vädret var kallt men vackert så man njöt av solen. Däremot var det en av de svåraste tävlingarna som vi har varit med på.

Deltagarantalet var högt, 121 personer i Elitklassen och cirka 25 i A klassen. De bästa från våra nordiska länder deltog tillsammans med det italienska landslaget, polacker, tjecker och engelsmän. Totalt var det de finländska tävlande som tog hem segrarna. En av dem var även med på vårt DM i våras, Ari Tertsanen. Det var dessutom en lagtävling och finnarna vann, Norge tvåa, Sveriges lag blå och gul kom trea och fyra. Jens lag tog den femte platsen. Det var fem deltagare i varje lag och sammanlagda placering räknades, kul initiativ!

Dag 1 låg TC cirka 10 km söder om Landvetter. Det var en fruktansvärt svår bana, sikten var dålig och utfallet var nog inte vad banläggaren hade förväntat sig. Jens blev fyra men litet missnöjd med flera fel, 7 sekunder bättre vid tidkontrollen hade blivit 3:e plats. Han slog Sigurd Daehli denna gång. Roger blev 14 i A- klassen och jag bottennoterade med endast 8 rätt! Skyllde på orken efter förkylningen. Blev inte sist i alla fall.

Dag 1 hade även en nattävling med samma TC. Jens sade att det var lika svårt och han kom 24 med 4 fel. Egentligen var det inte så tokigt när man tittade i resultatlistan, många duktiga låg långt efter. Finnarna i topp även på natten.

Dag 2 hade man flyttat TC några km norrut mot Landvetter. Denna tävling var även ett World Ranking Event. Där hade William hittat ett stort hygge där eliten på sin bana hade stora skärmar på mycket långt håll. Kolla på bilden om ni ser några skärmar! Finnar och norrmän i topp igen men fortfarande mycket underlig resultatlista. Det var litet av upp- och nervända världen. Jens gjorde ett bottennapp men fortfarande blir resultatet litet svårförståeligt. Våra bästa låg långt ned i prislistan och andra blev glada över fina placeringar. Jag tyckte denna dag att jag hade lättare att se än vid gårdagens tävling men slarvade litet, 8:e placering och bästa tid på TK, 7 sek! Nu var det Rogers tur att kliva i dyn, han blev sist med 7 rätt. Så är det i PreO, ena dagen topp och den andra flopp!

Vi hade i alla fall tur med vädret!

Jens Andersson

Jens Andersson

Det Italienska landslaget

Det Italienska landslaget

Start kö

Startkö

//Siv Andersson.

Skribent: Anne-Marie Eriksson
Epost: This is a mailto link

 Arvsfonden

 Ica Maxi Kristinehamn

RR logga

  Övriga sponsorer 

 

 

 

Postadress:
Kristinehamns OK - Orientering
Hultets friluftsgård
68191 Kristinehamn

Kontakt:
Tel: 0706690745
E-post: This is a mailto link

Se all info